Waarom melden?

Ben je gediscrimineerd of was je getuige van discriminatie? Durf te melden! Want… niet gemeld is niet gebeurd. Tûmba helpt discriminatie signaleren en voorkomen.

Nieuws

Beperkt bereikbaar

In verband met de nieuwe maatregelen rond het coronavirus is Tûmba voorlopig gesloten. We vragen u vooral gebruik te maken van email. Discriminatie melden kan, als altijd, via de website. Due to the risks of coronavirus the office of Tûmba is closed. Report discrimination via the website. Other urgent questions by email.

Nieuws

Deel je verhaal

Deel je verhaal in de Tûmba-caravan In Fryslân wonen ruim 600.000 bijzondere mensen. En die mensen zitten vol verhalen. Verhalen over wat ze beleven, leren, wat hun dromen zijn en hoe ze tegen de wereld aankijken. Die verhalen delen ze in de kleinste én reizende ambassade van Fryslân.

Nieuws

Kinolân

Nu scholen genoodzaakt zijn digitaal te werken en de leerlingen thuis achter de schermen zitten, gaan de fysieke voorlichtingen niet door. Daarom biedt Tûmba de mogelijkheid om leerlingen thuis via digitale lesbrieven en films aan de slag te laten gaan over het thema discriminatie.

Nieuws

Discriminatie - we zijn er nog lang niet. Vooral witte mensen niet

In het Nederlands Dagblad van 12 augustus 2020 een opinieartikel over wit privilege.

Nieuws

Koning & koning

In 2020 bestaat het prentenboek Koning & Koning 20 jaar, dit porseleinen huwelijk van de twee prinsen in het boek valt net in het jaar dat Leeuwarden Roze hoofdstad zou zijn.

Kenniscentrum discriminatie en diversiteit
Tûmba 058 215 77 71