Tûmba biedt workshops en trainingen aan scholen, overheden, bedrijven en instellingen. Het aanbod is zeer divers, gericht op verschillende doelgroepen en vaak speels van opzet. De trainingen worden op maat aangeboden, zodat ze goed aansluiten bij de betreffende doelgroep. Centrale thema’s zijn:

  • Diversiteit en het voorkomen van discriminatie
  • Vooroordelen en gelijke behandeling
  • Migratie en vluchtelingen
  • Gender en seksuele diversiteit
  • Polarisatie en radicalisering
  • Ontmoeting, respect en veiligheidWie van de drie

Een interactieve spelvorm over vooroordelen en uiterlijk. Het biedt mogelijkheden om lastige onderwerpen bespreekbaar te maken en te werken aan een veilige sfeer op school. Bijvoorbeeld over islam, homoseksualiteit, handicap, of afkomst.


Homonologen

Homonologen is een prikkelende, verfrissende en intieme theatervoorstelling in het klaslokaal gespeeld door zes jonge acteurs, over jong en verliefd zijn. Onze voorstelling geeft op een ongedwongen manier antwoord op vragen zoals: Wanneer weet je dat je verliefd bent? Wat als hij niet op meisjes valt? Wat als ze aan me zien dat ik homo of lesbi ben? Wat als ik het gewoon allemaal nog niet weet? Homonologen laat zien dat liefde niet zo voorspelbaar is als we wel eens zouden willen.

Homonologen is bedacht en ontwikkeld door Eline Roozeboom. Haar team werkt samen met Tûmba in de uitvoering van het project op scholen in Fryslân.


The Class of All Together

Tûmba beschikt over een uitgebreid netwerk van mensen die hun bijzondere levensverhaal willen delen met jongeren of volwassenen. Een vluchteling uit Syrië, een moeder van een jongen die geweld gebruikte, of een jongere met een fysieke beperking. Deze specifieke werkvorm maakt een bijzondere en persoonlijke ontmoeting mogelijk.


40 dagen niet schelden

Een uitdaging om veertig dagen niet te schelden. Wat is het effect van je taalgebruik? Deze training is bedoeld voor basisschoolleerlingen. Na afloop ontvangen de kinderen uit handen van een lokale bekendheid (wethouder, burgemeester, sportvrouw of -man) een certificaat. Uit de reacties van deelnemende scholen blijkt dat niet alleen het schelden afneemt, maar ook het pesten.


Workshop op maat

Tûmba biedt de mogelijkheid om een workshop op maat te maken. Bijvoorbeeld over een onderwerp dat speelt op school of in de organisatie. Neem hiervoor contact op met Tûmba.


Kenniscentrum discriminatie en diversiteit
Tûmba 058 215 77 71