Meldpunt voor huidskleurdiscriminatie, seksuele discriminatie, leeftijdsdiscriminatie of handicapdiscriminatie regio Drachten

Gratis hulp en advies bij Meldpunt discriminatie Drachten

Meldpunt Discriminatie Drachten is de aangewezen plek waar je terecht kunt voor alles op het gebied van discriminatie: van huidskleur over leeftijd tot seksuele discriminatie, maar ook voor bijvoorbeeld handicapdiscriminatie. Niet voor niets omschrijft Tumba zichzelf als het 'kenniscentrum voor discriminatie en diversiteit'. Je kunt hier melding maken van het feit dat je je gediscrimineerd voelt of getuige bent geweest van discriminatie in Drachten en omgeving. Ook als je meer informatie wilt over discriminatie of gelijke behandeling kan je bij ons terecht.

Het melden van discriminatie is mogelijk door het invullen van een online formulier. Je kunt hierbij ook aangeven of je wilt dat het meldpunt discriminatie van Tumba contact met opneemt. In dat geval kun je rekenen op advies en ondersteuning en zal samen worden gekeken naar de aanpak van de melding en hoe er een oplossing kan worden gevonden.

Discriminatie vindt plaats op diverse terreinen. De wet onderscheidt drie vormen: huidskleurdiscriminatie, leeftijdsdiscriminatie en seksuele discriminatie. In opdracht van de Friese gemeenten voert Meldpunt Discriminatie Drachten de Wet Gemeentelijke Antidiscriminatievoorzieningen uit. Werd jou bijvoorbeeld op grond van je huidskleur of afkomst de toegang geweigerd tot een uitgaansgelegenheid in Friesland, of heb je het idee dat je sollicitatie is afgewezen vanwege je leeftijd? Dan kun je ons meldpunt hiervan op de hoogte stellen.

Tumba, gevestigd in de Friese hoofdstad Leeuwarden, is meer dan alleen een meldpunt. Er wordt ook veel werk verricht op het terrein van educatie. Juist om discriminatie te voorkomen en tegelijkertijd diversiteit te stimuleren. Vooroordelen kunnen leiden tot discriminerend gedrag. Met behulp van het interactieve spel 'Wie van de drie' worden vooroordelen omtrent islam, homoseksualiteit of een handicap bespreekbaar gemaakt. Op deze manier behandelen we handicapdiscriminatie, huidskleurdiscriminatie en seksuele discriminatie in één keer.

Ook door middel van de theatervoorstelling 'Homonologen', een bijzondere ontmoeting met een vluchteling of een workshop op maat over bijvoorbeeld leeftijdsdiscriminatie wordt gewerkt aan een samenleving zonder discriminatie en vooroordelen. Wil je meer weten over het melden van discriminatie en de educatieprojecten van Tumba? Neem dan gerust contact met ons op!


Kenniscentrum discriminatie en diversiteit
Tûmba 058 215 77 71