'Met elkaar, voor elkaar!'

Het coronavirus heeft Nederland in de greep. Het leven is volledig op de kop gezet. Scholen, kantoren, musea, bibliotheken en veel winkels dicht, horeca gesloten, geen evenementen, voorstellingen en optredens, stille straten, stille parken. Mensen die overlijden, mensen die ziek zijn, mensen die gedwongen binnen moeten blijven, mensen die bang en eenzaam zijn. Alleen samen, 'met elkaar, voor elkaar', krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle door het volgen van deze voorschriften: - Blijf zoveel mogelijk thuis - Houd 1,5 meter afstand - Was vaker je handen Houd moed! Heb lief!

U kunt de vlag 'Met elkaar, voor elkaar', die de Dokkumer Vlaggencentrale speciaal heeft ontwikkeld om alle harde werkers uit cruciale beroepsgroepen in Nederland een hart onder de riem te steken, hier bestellen: https://www.dvc.nl/met-elkaar-voor-elkaar

Buro de Vries

Zondag 7 juni is Tûmba-directeur Mirka Antolovic in Buro de Vries (Omrop Fryslân) te beluisteren.

Tûmba-directeur Mirka Antolovic in Buro de Vries van Omrop Fryslân. Over racisme en discriminatie en hoe dit te bestrijden. Vanaf 11.00 uur bij Omrop Fryslân radio.

ROZE ZATERDAG 19 juni 2021

Roze Zaterdag in Leeuwarden gaat dit jaar niet door. De Friese hoofdstad gaat de LHBTI-manifestatie nu op 19 juni 2021 organiseren. De landelijke stichting Roze Zaterdagen Nederland heeft dit besloten. De maatregel is genomen vanwege het coronavirus.

Begin april werd bekend dat Roze Zaterdag 2020 in Leeuwarden niet door kon gaan vanwege het coronavirus. In overleg is nu besloten het evenement te verplaatsen naar zaterdag 19 juni 2021.

Alle geplande Roze Zaterdagen worden zo met een jaar opgeschoven. Rotterdam, de stad die eigenlijk in 2021 gastheer van Roze Zaterdag zou zijn, organiseert het evenement nu een jaar later, in 2022.

Kenniscentrum discriminatie en diversiteit
Tûmba 058 215 77 71