'Met elkaar, voor elkaar!'

Het coronavirus heeft Nederland in de greep. Het leven is volledig op de kop gezet. Scholen, kantoren, musea, bibliotheken en veel winkels dicht, horeca gesloten, geen evenementen, voorstellingen en optredens, stille straten, stille parken. Mensen die overlijden, mensen die ziek zijn, mensen die gedwongen binnen moeten blijven, mensen die bang en eenzaam zijn. Alleen samen, 'met elkaar, voor elkaar', krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle door het volgen van deze voorschriften: - Blijf zoveel mogelijk thuis - Houd 1,5 meter afstand - Was vaker je handen Houd moed! Heb lief!

U kunt de vlag 'Met elkaar, voor elkaar', die de Dokkumer Vlaggencentrale speciaal heeft ontwikkeld om alle harde werkers uit cruciale beroepsgroepen in Nederland een hart onder de riem te steken, hier bestellen: https://www.dvc.nl/met-elkaar-voor-elkaar

Afgelast: Wie van de Drie ROC Friesland College Leeuwarden

Op 9 april verzorgt Arnold Helmantel de workshop Wie van de Drie op ROC Friesland College Leeuwarden. Wie van een Drie is gebaseerd op het beroemde Nederlandse tv-spel. Drie kandidaten presenteren zich, aan leerlingen of bijvoorbeeld bewoners van een ouderenzorgcentrum de vraag wie de waarheid spreekt. Het interactieve spel biedt mogelijkheden om lastige onderwerpen bespreekbaar te maken en te werken aan een veilige sfeer op school. Bijvoorbeeld over islam, homoseksualiteit, handicap, of afkomst.

Neem voor meer informatie contact op met Tûmba.

Afgelast: Wie van de Drie ROC Friesland College Leeuwarden

Op 7 april verzorgt Arnold Helmantel de workshop Wie van de Drie op ROC Friesland College Leeuwarden. Wie van een Drie is gebaseerd op het beroemde Nederlandse tv-spel. Drie kandidaten presenteren zich, aan leerlingen of bijvoorbeeld bewoners van een ouderenzorgcentrum de vraag wie de waarheid spreekt. Het interactieve spel biedt mogelijkheden om lastige onderwerpen bespreekbaar te maken en te werken aan een veilige sfeer op school. Bijvoorbeeld over islam, homoseksualiteit, handicap, of afkomst.

Neem voor meer informatie contact op met Tûmba.

ROZE ZATERDAG uitgesteld

Roze Zaterdag in Leeuwarden gaat dit jaar niet door. De Friese hoofdstad gaat de LHBTI-manifestatie nu in 2021 organiseren. De landelijke stichting Roze Zaterdagen Nederland heeft dit vandaag besloten. De maatregel is genomen vanwege het coronavirus.

Het besluit is onvermijdelijk, aldus stichting Roze Zaterdagen Nederland. ,,Het belang van een goede organisatie en de gezondheid van bezoekers en artiesten staat voorop. Die is op dit moment niet te garanderen.”

Roze Zaterdag 2020 zou op 20 juni aanstaande in Leeuwarden plaatsvinden. ,,Dit betekent dat al ons voorbereidende werk niet voor niets is geweest”, zegt Margot Hoiting, namens de organisatie in Leeuwarden. ,,We zijn de stichting Roze Zaterdagen ontzettend dankbaar dat we het evenement een jaar kunnen uitstellen.

Kenniscentrum discriminatie en diversiteit
Tûmba 058 215 77 71