-->

Manta tentoonstelling

paragraph image

Van 13 juni tot 1 september is op de Eewal de tentoonstelling Manta te zien.

Het MANTA-project is een samenwerking van Tûmba en de Microgalerie, beide op de Eewal. MANTA betekent in de taal van Eritrea ‘tweeling’. In dit project zijn acht Eritrese nieuwkomers gekoppeld aan acht Leeuwarder maatjes. De tweelingen hebben op basis van hun belangstelling iets gemaakt: foto's, decoratieve vazen, koffietafeltje, poëzie en meer. Deze voorwerpen laten zij zien in de zeven ramen van de Microgalerie op de Eewal en de Slotmakersstraat, in de ramen van Slotmakersstraat 12, en op Eewal nummers 64, 76, 78 en 84.

"Iedereen ziet ze lopen, maar niemand kent ze. Ze mogen onze ramen hebben om iets van zichzelf te laten zien."

De tentoonstelling loopt tot 1 september van dit jaar.

Finale 40 dagen niet schelden

paragraph image

Vandaag sluiten leerlingen van groep 7 en 8 van SBO De Triade in Wolvega hun 40 dagen lang niet te schelden af. Op 13 juli sluiten de leerlingen hun uitdaging op bijzondere wijze af. Een uitdaging om veertig dagen niet te schelden. Wat is het effect van je taalgebruik? Deze training is bedoeld voor basisschoolleerlingen. Na afloop ontvangen de kinderen uit handen van een lokale bekendheid (wethouder, burgemeester, sportvrouw of -man) een certificaat. Uit de reacties van deelnemende scholen blijkt dat niet alleen het schelden afneemt, maar ook het pesten.


Wie van de Drie

paragraph image

Workshop Wie van de Drie op OBS De Finne in Warten. Wie van een Drie is gebaseerd op het beroemde Nederlandse tv-spel. Drie kandidaten presenteren zich, aan leerlingen of bijvoorbeeld bewoners van een ouderenzorgcentrum de vraag wie de waarheid spreekt. Het interactieve spel biedt mogelijkheden om lastige onderwerpen bespreekbaar te maken en te werken aan een veilige sfeer op school. Bijvoorbeeld over islam, homoseksualiteit, handicap, of afkomst.

Neem voor meer informatie contact op met Tûmba.

Wie van de Drie

paragraph image

Workshop Wie van de Drie op OSG Sevenwolden in Grou. Wie van een Drie is gebaseerd op het beroemde Nederlandse tv-spel. Drie kandidaten presenteren zich, aan leerlingen of bijvoorbeeld bewoners van een ouderenzorgcentrum de vraag wie de waarheid spreekt. Het interactieve spel biedt mogelijkheden om lastige onderwerpen bespreekbaar te maken en te werken aan een veilige sfeer op school. Bijvoorbeeld over islam, homoseksualiteit, handicap, of afkomst.

Neem voor meer informatie contact op met Tûmba.

Kenniscentrum discriminatie en diversiteit
Tûmba 058 215 77 71