Nieuws

Hieronder leest u al ons nieuws. Bent u benieuwd wat de media over ons schrijven? Scroll dan door naar beneden!


Discriminatie in de horeca?

paragraph image

Start campagne Discriminatie in de horeca? Iedereen moet zich er thuis kunnen voelen en terechtkunnen in een van de vele horecagelegenheden in onze provincie. Helaas komt het voor dat mensen de toegang wordt geweigerd.

De reden hiervan is niet altijd even duidelijk. Dit leidt tot boosheid en frustratie en in een aantal gevallen zelfs tot het vermoeden te zijn gediscrimineerd.

Een voorbeeld uit de praktijk.
"Ik had met mijn vrienden entreekaartjes voor een feest in een discotheek. Tot onze grote verbazing mocht ik niet naar binnen..."

Deze week is Tûmba gestart met een online campagne om hiervoor aandacht te vragen. Hieronder de video die hiervoor is gemaakt.

Ben jij geweigerd en heb je het vermoeden dat dit discriminatie is? Meld het bij Tûmba.

Brochure 'Uit de kast. Uit de kerk?'

paragraph image

De brochure 'Uit de kast. Uit de kerk? Seksuele diversiteit in evangelische gemeenschappen' is geschreven door Anne de Groot, in opdracht van Tûmba en COC Friesland.

De brochure is een samenvatting van de Engelstalige scriptie Being in/Being out: negotiating faith and sexuality at the intersection of evangelical church and liberal society. Voor haar onderzoek interviewde Anne homoseksuelen die binnen hun geloof uiting proberen te geven aan hun seksuele diversiteit, hun geloof buiten de kerk trachten vorm te geven of hun geloof vaarwel hebben gezegd. De scriptie is geschreven in het kader van de master culturele antropologie aan de Universiteit Utrecht, in opdracht van Tûmba en COC Friesland.

In de media


Kenniscentrum discriminatie en diversiteit
Tûmba 058 215 77 71