Nieuws

Hieronder leest u al ons nieuws. Bent u benieuwd wat de media over ons schrijven? Scroll dan door naar beneden!


Boek een gastles

paragraph image

Tûmba biedt een divers aanbod aan gastlessen en workshops aan. Sinds kort kunt u deze van Tûmba via onze website boeken.

Wie van de Drie, The Class of All Together? We zijn met deze werkvormen, en andere, al op heel veel scholen en instellingen in Fryslân geweest. Ook interesse? Sinds kort kunt u de gastlessen via onze website boeken. Zie Educatie - Boek een gastles

Wie krijgt de Diversiteitsprijs 2018?

paragraph image

Ieder jaar reiken Tûmba en de gemeente Leeuwarden de Diversiteitsprijs uit. De prijs is voor organisaties of bedrijven in de gemeente Leeuwarden die zich sterk maken voor diversiteit. Hoort jouw organisatie hier ook bij? Of wil je een organisatie nomineren? Meld je bij Tûmba aan!

De gemeente Leeuwarden is divers. Je uiterlijk, wat je gelooft, op wie je valt, waar je vandaan komt, je gezondheid, is allemaal verschillend van degene die naast je woont. En iedereen is gelijkwaardig. Helaas is dat niet vanzelfsprekend. Discriminatie en vooroordelen komen nog steeds voor, en niet iedereen heeft dezelfde kansen.

Daarom reiken we ieder jaar de Diversiteitsprijs uit aan organisaties of bedrijven in de gemeente Leeuwarden. We willen de diversiteit vieren. En laten zien dat het ook anders kan. Zet jouw organisatie zich in voor diversiteit? Of wil je iemand nomineren? Laat ons dit voor 21 januari weten!

Je kunt je aanmelding sturen naar info@tumba.nl. Met de volgende gegevens:

- De naam van de organisatie die je nomineert, de contactpersoon en contactgegevens
- Waarom moet deze organisatie de Diversiteitsprijs 2018 krijgen?
- Je eigen contactgegevens

Photo by rawpixel on Unsplash

Brochure 'Uit de kast. Uit de kerk?'

paragraph image

De brochure 'Uit de kast. Uit de kerk? Seksuele diversiteit in evangelische gemeenschappen' is geschreven door Anne de Groot, in opdracht van Tûmba en COC Friesland.

De brochure is een samenvatting van de Engelstalige scriptie Being in/Being out: negotiating faith and sexuality at the intersection of evangelical church and liberal society. Voor haar onderzoek interviewde Anne homoseksuelen die binnen hun geloof uiting proberen te geven aan hun seksuele diversiteit, hun geloof buiten de kerk trachten vorm te geven of hun geloof vaarwel hebben gezegd. De scriptie is geschreven in het kader van de master culturele antropologie aan de Universiteit Utrecht, in opdracht van Tûmba en COC Friesland.

In de media


Kenniscentrum discriminatie en diversiteit
Tûmba 058 215 77 71