Nieuws

Hieronder leest u al ons nieuws. Bent u benieuwd wat de media over ons schrijven? Scroll dan door naar beneden!


Vacature Consulent Discriminatiezaken

paragraph image

Tûmba zoekt een Consulent Discriminatiezaken/ Projectmedewerker voor 20-24 uur per week. Het betreft 6 maanden contract ter vervanging van zwangerschapsverlof met uitzicht op verlenging.

De Consulent Discriminatiezaken/Projectmedewerker:
• Biedt een luisterend oor, adviseert, bemiddelt, begeleidt en ondersteunt melders bij verschillende procedures;
• Beantwoordt en analyseert aan de hand van gedegen onderzoek de discriminatiemelding en toetst deze aan relevante wetgeving;
• Houdt kennis actueel o.a. door het volgen van beroepsrelevante cursussen en het bijhouden van relevante ontwikkelingen;
• Draagt actief bij aan de zichtbaarheid van Tûmba bij voorkomende publieksactiviteiten en voorlichtingen;
• Is bereid tot het geven van voorlichtingen op scholen en maatschappelijke instellingen
• Sterke affiniteit met sociale media, uitstekende redactionele vaardigheid, en je ziet kansen om onze doelgroepen online te bereiken;
• Coördineert en voert projecten uit op het gebied van anti-discriminatie en andere activiteiten;
• Is op korte termijn beschikbaar.

Wij vragen:
• Een afgeronde HBO-opleiding;
• Je hebt bij voorkeur kennis van relevante wet- en regelgeving, klachtenprocedures en jurisprudentie met betrekking tot gelijke behandelingswetgeving;
• Sterke affiniteit met het thema discriminatie;
• Goede sociale en communicatieve vaardigheden, alsmede overtuigingskracht;
• Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
• Bemiddelend en empathisch vermogen en een klantgerichte instelling;
• Je bent stressbestendig, in staat snel te schakelen en je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit;
• Passieve kennis van het Fries.

Wij bieden:
• 6 maanden contract ter vervanging van zwangerschapsverlof met uitzicht op verlenging;
• Arbeidsvoorwaarden en salariëring conform de CAO Sociaal Werk welzijn & maatschappelijke dienstverlening, schaal 8;
• Een professionele werkomgeving binnen een maatschappelijk betrokken werkveld;
• Een boeiende en afwisselende functie in een klein, dynamisch team.

Solliciteren
Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Mirka Antolović, telefoon 058-2157771 of mail naar info@tumba.nl Informatie over de organisatie Tûmba zie www.tumba.nl.
De sollicitatie kunt u tot en met donderdag 4 april 2019 richten aan: Tûmba, t.a.v. Mirka Antolović, via info@tumba.nl. De gesprekken met sollicitanten worden gehouden op 11 en 12 april.


Boek een gastles

paragraph image

Tûmba biedt een divers aanbod aan gastlessen en workshops aan. U deze via onze website boeken.

Wie van de Drie, The Class of All Together? We zijn met deze werkvormen, en andere, al op heel veel scholen en instellingen in Fryslân geweest. Ook interesse? Sinds kort kunt u de gastlessen via onze website boeken. Zie Educatie - Boek een gastles

Brochure 'Uit de kast. Uit de kerk?'

paragraph image

De brochure 'Uit de kast. Uit de kerk? Seksuele diversiteit in evangelische gemeenschappen' is geschreven door Anne de Groot, in opdracht van Tûmba en COC Friesland.

De brochure is een samenvatting van de Engelstalige scriptie Being in/Being out: negotiating faith and sexuality at the intersection of evangelical church and liberal society. Voor haar onderzoek interviewde Anne homoseksuelen die binnen hun geloof uiting proberen te geven aan hun seksuele diversiteit, hun geloof buiten de kerk trachten vorm te geven of hun geloof vaarwel hebben gezegd. De scriptie is geschreven in het kader van de master culturele antropologie aan de Universiteit Utrecht, in opdracht van Tûmba en COC Friesland.

In de media


Winnaars Diversiteitsprijs 2018

paragraph image

LED Factory en Strong ID winnen de Diversiteitsprijs 2018! Jaarlijks reikt Tûmba deze prijs uit aan twee organisaties die zich inzetten om diversiteit positief te benadrukken.

We waren onder de indruk van LED Factory, die diversiteit als vanzelfsprekend ziet in hun organisatie. Ze hebben een divers personeelsbestand en investeren in de talenten en mogelijkheden van hun medewerkers. Lees hier hun verhaal.

De andere winnaar, Strong ID, viel op door hun volhardende werk met een moeilijke doelgroep: straatjongeren. Hun medewerkers en cliënten hebben veel verschillende nationaliteiten en religies. Voor de organisatie is diversiteit het accepteren van iedereen, ondanks hun verleden. Teamleider Dewi: “Iedereen is welkom en verdient een kans.”. Lees hier hun verhaal.

Tekst: Anne van der Vinne
Foto's: Jaap Spieker

Tûmba blij met hogere strafeisen discriminatie transgenders

paragraph image

Antidiscriminatiebureau Tûmba vindt het een goede zaak dat Justitie hogere straffen eist in zaken waar discriminatie van transgenders of transseksuelen een rol bij speelt.

"Deze strengere aanpak geeft aan dat de overheid het probleem erkent", zegt directeur Mirka Antolovic van Tûmba. "Transgenders en transseksuelen voelen zich serieus genomen in hun probleem, dat het niet zomaar iets is om gediscrimineerd of uitgesloten te worden."

Mensen die transgenders en transseksuelen discrimineren, worden vanaf dit jaar harder aangepakt. Sinds 1 januari eist het Openbaar Ministerie hogere straffen in zaken waar dit soort discriminatie een rol in speelt. Volgens Antolovic kunnen de strafeisen nu twee keer zo hoog zijn als het eerst was.

Er waren al hogere strafeisen in discriminatiezaken waar homo's het slachtoffer van waren.

Lees verder op de website van Omrop Fryslân: https://www.omropfryslan.nl/nieuws/868783-tumba-er...

Kenniscentrum discriminatie en diversiteit
Tûmba 058 215 77 71